Home

Stel, dat we helemaal geen afval meer zouden produceren…


Maar de wereld lijkt langzaam te veranderen in een grote berg rotzooi en ook ik draag daar jammer genoeg aan bij. De kleding- en stoffenindustrie is een van de grootste vervuilers op onze aarde. Er is een enorme productie van fast-fashion waar een groot deel van de bevolking flink in investeert. Kwantiteit gaat daarbij vaak boven kwaliteit en dus groeit de berg afval gestaag door. Gelukkig is er ook een beweging gaande die bewustzijn bij de consument probeert te creëren ten aanzien van deze grootschalige mode-productie. Helaas zijn we nog niet zover om volledig afval-vrij te leven, maar ik probeer wel mijn steentje bij te dragen aan een betere en schonere wereld.


Daarom deed ik eind 2018 ook mee aan de verkiezing future fashion pioniers van de VPRO. Kijk hier voor alle inzendingen https://pioniers.op.vpro.nl/archief/fashion.html

Wat kan ik maken jouw lievelingsstof?


Soms heb je aan een bepaald kledingstuk warme herinneringen. Bijvoorbeeld omdat dat het eerste rompertje van je kindje was.


Kinderen groeien harder dan de stof kan slijten. Met de stof kun je dus vaak nog heel veel doen. Zo maak ik bijvoorbeeld een mooie naamslinger van verschillende kledingstukken. Maar dit kan ik ook maken van een restje gordijnstof van het babykamertje. Zo'n naamslinger is hartstikke leuk om cadeau te doen bij de geboorte van een kindje.


Helemaal leuk om er dan ook nog een knuffeldoekje bij te doen van dezelfde stof! 


Ik besteed altijd veel aandacht aan details en afwerking. De naamslingers gaan dus lang mee. Een duurzame manier om iedere verjaardag weer je huis te versieren!

Wat maak ik van afval?


Een tijdje geleden werd ik gebeld door een zeilmaker die toch wel baalde dat hij zoveel afval had. Hij kon er niets meer mee want zeilmakers maken nou eenmaal grote dingen. Aan kleine stukjes heeft hij niks. Het ging dus met grote tegenzin richting de afvalcontainer.


Van deze stevige stukken waterdichte stof maak ik nu tassen. Ik help heel graag mee de afvalberg een beetje kleiner te maken. Alle tassen zijn uniek, want alle restjes zijn anders. 


Ik combineer het zeildoek met restanten stof die ik kreeg van mensen die het niet meer gebruiken. Ook gebruik ik stoffen die mijn familie, die in Oost-Afrika woont, meeneemt wanneer ze naar Nederland komen. Zo stimuleer ik de plaatselijke stoffenverkopers daar en heb ik mooie exotische stoffen zonder dat daar extra voor gevlogen hoeft te worden. 

Bovenweg 245, Sint Pancras

+31614778770